Leadership

Leadership
Part of the team of A-Speakers

Monday, 1 February 2021

Hissnande HistorikVarför är det viktigt att veta sin egen historia och att söka till egna rötter ? Jag läste om den Svenska historiker David Thurfjell , och orsaken till varför han har blivit en historiker.

Han säger att han en gång var ointresserad av historia lektionen när han gick på gymnasiet . Han visade till läraren att han var ointresserade och att han vill helst gå hem . Varför skulle jag sitta här och läsa historia, vad har jag för nytta av det idag? frågade han läraren som tittade alvarligt på honom och svarade med att ställa två frågor . Vad heter du, och varför ?

David tyckte att de var konstiga frågor, men han svarade på den första frågan: Jag heter David. Och på den andra frågan svarade han: Därför att mina föräldrar gav mig mitt namn.

Aha... Svarade läraren. Dina föräldrar? vilka är de ? 

Ja , ju mer David svarade på lärarens frågor, ju fler frågor ställde läraren, och när frågorna blev betydligt fler än svaren,  Då fattade David poängen med historia lektionen.

Historia är inte bara en bild av det förgångna, det är svaret på vilka vi är , och vad kommer att bli utav oss.

Det är våra rötter och vår framtid.

I dagens globaliserade samhälle många människor saknar identitet som kan definiera vilka de verkligen är, och inte vad andra säger att de är. Saknar man en stadig grund att stå på, då tappar man fotfästet och känner sig ostadig i livet, och risken är stor att famla omkring och aldrig landar dit man ska.

Jag vet vem jag är och var jag kommer ifrån, och jag vet vad jag vill och vart är jag på väg.

Jag vet vad jag tar med mig från mina förfäders skattekista i form av gåvor och kreativitet, och vet vad jag vill inte ha därifrån.

Jag vet att vad jag gör nu, är vad jag har alltid velat att göra sedan jag var barn.

Jag mådde dåligt i perioder i mitt liv när jag gjorde det som jag vill inte göra, men när jag hittade tillbaka till mig själv, jag kände befrielsens kraft och jag blev ostoppbar.

Min historia är inte en kopia av mina förfäders värderingar och trosuppfattningar.

Min historia är de gener som innefattar de personliga karaktärer och gåvor och de konstnärliga drag som rinner genom  mina blod ådror.

No comments:

Post a comment